Emsallerine faiktir

Şubat 19, 2012

MKD'ye Bazı Öğütler

 

Miki’nin içinden çıkan ve MKD adını verdiğimiz sevimli canlı kısa bir süre önce altı aylık oldu.

Biz “Sex and the City” çalışanı olmadığımızdan ona bir “baby shower” tertip edemedik. Ne emzik sterilizatörü, ne gece görüşlü dijital kameralı telsizi ne de bebek nebulizatörü var. Bir yaşına girince bunu şipşirin bir mekanda şipşirin kutlayıp, bin bir türlü fotoğrafla dünyaya da haykırmayacağız. Fakat o kadar da acımasız değiliz (Miki öyle de, benimki baba yüreği işte). Madem bunlardan mahrum bırakıyoruz MKD’yi; bari bilgeliğimden esirgemeyeyim, dünyaya, hayata hazırlayayım onu dedim.

Ona (ve belki size de) hayata dair birkaç orta yaşlı adam tavsiyesi:

Yeme İçme


- En kötü bourbon, en iyi scotch’dan daha iyidir.

- İyi puronun keyfini çıkar. Ama esiri olma… “Tütün içen insanlar erken ölüyor” deniyorsa da; sırasıyla; 91, 90, 87 ve 80 yaşlarında mutlu, başarılı ve huzur içinde ebediyete intikal eden Winston Churchill, General Adolf Galland, Zino Davidoff ve Thomas Mann amcalarını unutma.

- Balıkları tanı, böylece balıkçılarda fazla rağbet görmeyen ama lezzetli balıkları ucuza yiyebilirsin. Onları ve diğer deniz ürünlerini ayıklamayı, temizlemeyi ve pişirmeyi öğren.

- Bedava sunulan hiçbir şeyi tatma (özellikle alışveriş merkezlerinde). Bedava verilen hiçbir şeyi kabul etme.


Edep, Erkan


- Kadınların önünde pantolonunu çıkarman gerekiyorsa, mutlaka çoraplarını da çıkar.

- Kadınlarla ilişkilerini ve yatak odası maceralarını kimseye anlatma. Bununla öğünme.

- Giyinikken en seksi olan, soyununca seksi bile olmayabilir.

- Bulunduğun masadaki kadınların tümü yerlerine oturmadan oturma. Kalkarlarsa sen de birlikte kalk, onlar masayı terk edene kadar yerine oturma.

- Kadınlara ve yaşlılara otomobile binerlerken mutlaka kapıyı sen aç, kapının sivri ucunu elinle tut. Kafalarını yarıp, gözlerini çıkarmasınlar. Güvenle binmelerini bekle, kapıyı sen kapat. Bunu sakın “güzel çatal frikiği falan… Olur mu olur” diye yapma. Böyle düşünerek yapıyorsan da, belli etme…

- Kullandığın her kelimenin nasıl yazıldığını, telaffuzunu iyice öğren ve imla kurallarına dikkat et.

- Hep rica et, hep nazik ol. Ama yavşak olma! Bu tür nezaketi yeni zengin mahallelerinde açılmış şarküteri çalışanlarına bırak!

- İyi küfretmeyi öğren ve yeri geldiğinde et. Öyle küfret ki, minibüs şoförleri ellerini yüzlerine kapayarak ağlayıp, kaçsın. Yaratıcı ol… Ve unutma: küfür nezakete mani değildir.

- Her zaman teşekkür et.

- Çalışırken gördüğün herkese “kolay gelsin” demeyi alışkanlık edin. Çalışan insan kendini hep – bir parça- yalnız ve kötü hisseder.

- Benim gibi olma. Ben: unutuyorum, ama affetmiyorum….Sen: affet, ama unutma.

- Pahalı, lüks ve gösterişli otomobiller pop müzik şarkıcıları, futbolcular, baba parası yiyenler, koca parası yiyenler ve pezevenkler içindir. Böyle bir araba kullanacak kadar paran varsa, ama onlardan birisi gibi görünmek istemiyorsan: Bekle!

- “Dikkat Köpek Var” yazısındaki köpekten korkma. O yazıyı yazan budaladan kork.



Kılık Kıyafet


- Her zaman kemer tak. Güzel bir kemere para harcamaktan çekinme. Eski ve ucuz bir kemer, eski ama pahalı bir kemerden çok daha iğrenç görünür.

- Ayakkabıların mutlaka bağcıklı olsun.

- Haki bir pantolon, yakası düğmeli pamuklu mavi bir gömlek ve iyi bir blazer hiçbir zaman yanılmaz.

- Smokin giymen gereken durumlar olursa... Fırsatı kaçırma. Giy.

- Hiçbir zaman tükenmez kalem kullanma. Bir dolmakalem edin ve onu her zaman üzerinde bulundur.

- Cüzdanını götünde taşıma. Kıç kavisine uyumlu bir cüzdan kadar kötü ne olabilir şu hayatta? İlle taşıman gerekiyorsa  içindekileri azalt. Böylece en azından yarısı kesilmiş lastik top gibi görünmez.

- Mecbur kalmadıkça elinde cep telefonu ile; hele hele cüzdan ve cep telefonu üst üste  dolaşma


BvP, Şubat 2011

13 yorum:

Elmoş dedi ki...

Şöyle bir rehberi varken, MKD dünyanın en klas ve en can yakan erkeklerinden biri olacak şüphesiz. Şimdiden misyonunun büyüklüğünü omuzlarında hisseder gibi ürkmüş bir hali var zaten. (Merhaba, ben fotoğraflardaki bebeğe mutlaka yetişkin huyları yakıştıran zevzek.)

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Yakışıklı MKD,
Sana bu yol haritasını çıkaran, yönergeleri yazan değerli Baron bilmektedir, eminim. Yine de senden 19 yaş büyük bir oğlu olan anne sıfatıyla ekleyeyim ki, sen yine babanın dediğini değil, yaptığını yapacaksın.
Yolun ve bahtın açık olsun!

Baronvonplastik dedi ki...

Ben o bakışlarda "bebek nebulizatörü"süzlüğün hayal kırıklığını, çaresizliğini gördüm şimdi. Adamı işte böyle boş lakırdılarla avutalım diyoruz ama anlaşılan para etmiyor.

Korhan Korman dedi ki...

Hacı ben şimdi bu yazdığın öğütleri uygulayamam mı? neden sadece onun için geçerli. Bu arada baya baya bebeği kıskandım ha!

Baronvonplastik dedi ki...

Biz de MKD'nin yıkıldığı yerde dağ olacak Korhan Amcası var diyoruz! Şuradan iki satır o da öğüt vereceğine uygulasam ya, diyor...Vardııır senin de hayat şeylerin.

Fakat hacı, neden bilmiyorum da, şu yarım karpuz cüzdan olayını senle çok özdeşleştiriyorum ben!

Korhan Korman dedi ki...

Ya ona bakarsan ben de seni manifaturacıyla özdeşleştiriyorum hep. Valla bak sebebi yok. Sanki böyle manifaturacı, tuhafiyeci gibi geliyorsun bana. Cüzdana vurursak onların sağ lobda uzun cüzdan sol lobda da senetler falan olur ya öyle geliyor bana. Bu arada çocuğa ben tavsiye vermeyeyim abi.

Baronvonplastik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Baronvonplastik dedi ki...

Sen çok Göksel Arsoy'lu Vahi Özlü film seyrediyorsun hocam. Kıç cebinden para, senet sarkan eleman tip bir o filmlerde, bi de Akbaba Dergisi karikatürlerindeki zengin tiplerinde olur.
Evet nebleyim manifatura olur, tuhafiye olur, züccaciyeci olur ben de bazen öyle bir mesleğin erbabı olmak istiyorum. Ya da oto galericisi...Bi parça o kumaş yok mu bende sahi?

Tavsiye konusunda ben sana pek güvenmiştim esasen. Çok kıllı hayat dersleri vardır sende. Şöyle faş etsen de, çoluk çombalak istifade etsek?

Korhan Korman dedi ki...

Babacan oto yedek parçacısı olur mu?

Adsız dedi ki...

güzel liste , sanirim mkd : makine dairesi anlamina geliyor :)

bu arada bir gün oglum olursa muhtemelen adini tbm koyacagim.kiz olursada tabiki natm.

Adsız dedi ki...

"En kötü bourbon, en iyi scotch’dan daha iyidir."
Yok böle bişi evladım...

aslı hayvanı dedi ki...

"oy yirim, şekerim, zeytin gözlüm amanın da amanın" yapacağımı sananlar çılgınca yanılıyorlar mutlaka.

miki hanım'ı ve şahsınızı bu nadide ürünü dünyaya kazandırdığınız için kutlar, ellerinizi sıkar ve hızlı hızlı ortamdan uzaklaşırım.

Adsız dedi ki...

lectoris salute,
fırat der ki;efe, hergün senin blogu takip ediyorum,yorum yazabileceğimi ilk defa farkettim-
taşralı olmanın sinikliğinden herhalde- acaip şeyler yazmışsın efe. ben bunların yarısını uygulasam, nazilli kızları benimle evlenmek için kendi aralarında çatışırlardı inan ki, ama olmadı.. olamadı. ne yaptıysam myelin kılıflarıma, otoimmun sistemime, kanıma işlemiş bu öküz virüsünde kurtulamadım. taklit ettim bu sefer de yapmacık oldum. siz bu oğlanı eğitin, kale gibi donannımlı olsun. sonra da gelin nazilli den; şöyle topan dağdan iki dönüm yer çevirip zeytin işi yapalım. çocuk ta böyle hırpalanmasın be efe, nasılsa eğitimi bitene kadar yapacak dediklerini dimi,iş hayatında bari rahat olur çocuk.. hem bak zeytin işinde de iyi para var çocuk kazanırda yani..ama çelişkiye düştüm şimdi bak.. yok yok vazgeçtim. bu çocuk senin dediklerini harfien yapsın.babası centilmen(hoş baba azıcık kamyoncuyu andırıyo ama olsun), oğlu da öyle olsun..resmine baktım da kara yağız yakışıklı bişey olacak bu çocuk.o yğzden valentino bi çocuk olsun. bizim gibi olmasın.sen dozer yedek parçacısı, ben çin malı motorların yedek parçacısı, biz batmışız zaten 10w/40 motor yağına bari çocuk batmasın. en başta yazdıklarımı es geç efe.. nazilliden sevgilerle, havalar iyi ısındı, beyin sıvıları buharlaşmaya başladı bende, cavurlarla münasebetler başlar artık... yandık... =)