Emsallerine faiktir

Mayıs 05, 2011

Misket Veyahut Üçü Bir Arada


"Dünya Unutmaz" Ama, Ankara'lı Unutacaktır
Muhtemelen !
İki buçuk metre boyunda, sivri kulakların hemen altından çapkınca salınan yemenileri, elde mızrak ve paçaları “Cüneyt Arkın/ Kara Murat/ Dünyayı Kurtaran Adam/ Allah’ım Sen Bize Sabırlar İhsan Eyle” tarzı içeri sokulu pantolonları ile bir grup kedi çoğu yol kavşağını, orayı burayı tutmuş, vakur ve gururlu süzüyorlardı başkenti. Sordum soruşturdum, Dünya Çocuk Oyunlarının Maskotu, Turnuvaların neş’esi imişler.
Biliyorum, inanması zor. Şimdi; gözlüklü, lacivert takım elbiseli, bıyıklı, pırıl pırıl, gıcır gıcır  bir beyfendi çıkıp bana dese ki: “hey akılsız avanak!, Ankara Kedisi, Seymen kıyafeti ve misket oyununun bir bileşkesi; üçü bir arada, üçün biri onlar. Her yerde olucak, sektör olucak, bunu bütün Dünya unutmaz, sevicek ve sevdiiçin de sorun hallolucak... N’oldu? Maymuna döndün? Duuuur, elektro bağlama eşliğinde oynayalım, televizyon stüdyosu düğün salonuna dönsün de, gör ebenin şeyini büsbütün” dese? Eli yüzü düzgün bir cevap verebilir miyim? Hah işte bu yüzden, uydurmadığımı ispat için, siz muhterem okurlarımla –af buyurun- taşak geçtiğimi zannetmeyesiniz için görsel malzeme ile belgeleme ihtiyacını derinen hissettim. Yemin ederim var böyle bir şey. Yüzde yüz yerli, yüzde yüz pleksiglas, yüzde yüz poltergeist.



En Kalbi Hislerimle, Özgen efendi'ye yutüb şeyi için teşekkür ederim.
BvP

Fotograf: BvP

3 yorum:

Kırmızı Çizmeli Kedi dedi ki...

ankara'da yaşıyorum ve hala terapi görüyorum bu yaratık yüzünden. tam terapiler işe yaradı, unutmaya başladım demiştim ki bir den ne göreyim işin gücün yokmuş gibi koyuvermişsin bunu sayfana. hadi pek saygıdeğer başkanımız bize acımıyor, bari sen acı bari. kaldır allah aşkına şunu sayfandan. bak gözüm seyirmeye başladı bile.

Adsız dedi ki...

kendimi kesmek istiyorum...

dial m for makeover dedi ki...

Ben bu kediyle Kızılay'da bi yerde fotoğraf çektirdim:) Çok sıcakkanlı bi hayvan...